منابع طرح «کتاب خوان ماه» ویژه آذر ۱۴۰۲

ساخت وبلاگ

«تربیت بدون فریاد: با حفظ خونسردی به روشی انقلابی در تربیت فرزندان خود دست یابید»؛
پدیدآور: هال ادوارد رانکل؛
مترجم: اکرم کرمی؛
ناشر: صابرین؛
تعداد صفحات: ۲۱۵ ص.

تربیت فرزند برای هر پدر و مادری اهمیّت بسیاری دارد و به‌همین‌دلیل، والدین برای تربیت بهتر فرزندانشان دغدغه‌ی همیشگی دارند و در جستجوی روش‌های گوناگون هستند.
این کتاب با استفاده از علم روزِ روان‌شناسی و مبتنی بر تجربیات فراوان، سعی دارد به تنظیم روابط میان والدین و فرزندان بپردازد. همان‌طور که می‌دانیم زمانی می‌توانیم به فکر تربیت کودک خود باشیم که روابط میان ما و کودکمان یک رابطه‌ی مثبت توأم با احترام متقابل باشد. در نتیجه، کتاب ابتدا به آموزش نکاتی می‌پردازد که مادر و پدرها باید در مورد خود، آن‌ها را بدانند و به‌کارگیرند و سپس به آموزش روش‌هایی جایگزین روش‌های قدیمی از جمله داد‌وفریاد هنگام عصبانیت می‌پردازد. از دیگر نکات برجسته‌ی کتاب، استفاده از داستان‌های متنوّعی است که در جای‌جای کتاب به‌عنوان نمونه‌های عینی نقل‌شده است. این داستان‌ها به این سبب که شامل اتفاقاتی است که والدین هم با موضوعات آن درگیر هستند؛ علاوه‌بر همراهی بهتر، سبب افزایش درک موضوع مورد بحث می‌شود.خواندن این کتاب به تمام والدین چه آن‌ها که درمانده شده‌اند و معتقدند دیگر هیچ روشی قادر به حل مشکل آن‌ها نیست و چه آن‌ها که در ابتدای راه قرار دارند و به دنبال بهترین روش تربیت می‌گردند، پیشنهاد می‌شود.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
والدین می‌توانند حرف بزنند، اما تا زمانی که به گفته‌های خود عمل نکنند، نمی‌توانند چیزی به فرزند خود بیاموزند.
هر کودکی دوست دارد والدینی "خوب" داشته باشد، اما این حرف بدین‌معنی نیست که آنها والدینی می‌خواهند که سعی می‌کنند مطابق آخرین سبک‌های روز زندگی کنند! این‌کار قطعاً آرامش شما را از بین می‌برد در ضمن برخلاف بعضی از آموزش‌های رایج، والدِ خوب بودن به این معنی نیست که آن‌قدر مقابل فرزندمان کوتاه بیاییم که آنها هر کاری دوست دارند بکنند. آنچه فرزندان ما نیاز دارند والدینی هستند که خونسردی خود را حفظ کنند، به‌ویژه زمانی که اوضاع حسابی به‌هم می‌ریزد، کودکان می‌خواهند والدینشان کمتر نگران شوند و خیلی بیشتر متعادل و خویشتن‌دار باشند. آنها دوست دارند شما خونسرد بمانید، حتّی زمانی که خود از کوره درمی‌روند.
همان‌طور که خواهیم دید، والدین واقعاً باید این‌گونه باشند. والدین هر کجای دنیا که باشند، با سخت‌ترین چالش زندگی خود روبه‌رو هستند؛ "تلاش برای ایجاد یک محیط خانوادگی محبّت‌آمیز و مملو از همکاری و احترام متقابل" ... .

+ نوشته شده در پنجشنبه نهم آذر ۱۴۰۲ ساعت 8:52 توسط رستمی- کارشناس ارشدعلم اطلاعات ودانشناسی  | 

کتابخانه ی عمومی حضرت زینب (س) اسرم...
ما را در سایت کتابخانه ی عمومی حضرت زینب (س) اسرم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : zeinabasramliba بازدید : 25 تاريخ : چهارشنبه 15 آذر 1402 ساعت: 20:55